dinsdag 28 april 2009

Bloed proeven

Laatst las ik in de UK, de krant van de Rijksuniversiteit Groningen, een stuk over roeiers die zó hard trainen dat ze bloed proeven. Hun longblaasjes knappen door de inspanning. Dat gaat bloeden en dat proef je. Kan helemaal geen kwaad volgens de sportarts, las ik in het kadertje eronder. Jaja.

Sinds vanavond weet ik hoe dat bloed smaakt. En ook dat ik 't wel eens eerder heb geproefd - ik herkende de smaak. Wat gingen de A's hard tijdens de
zomeravondcompetitie in de Hooge Enk. Ik moest er na een rondje al af. Ook de andere twee vrouwen die meereden konden het tempo niet aan.

De smaak van bloed zakte gelukkig snel. Het inspanningshoestje houdt nu al een poosje aan, maar is morgen vast ook over. Gezond hoor, dat sporten.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina